Begeleiden van spellingmoeilijkheden doorheen de volledige lagere school

Inhoud

Praktisch

Docent

Inschrijven


Spellingsmoeilijkheden belemmeren in belangrijke mate de ontwikkelingskansen van kinderen. Je eigen gedachten kunnen formuleren en in tekstuele vorm weergeven, is in onze maatschappij een belangrijke vaardigheid.

Kinderen met deze moeilijkheden hebben dan ook recht op onze kwaliteitsvolle ondersteuning. 

 

Tijdens deze nascholing bekijk je de volgende aspecten: moeilijkheden in kaart brengen; aanvankelijke ontwikkeling van het spellen; omgaan met spellingsregels; omgaan met dysorthografie en creatief schrijven.

 

Het praktisch deel van deze studiedag is primair gericht op het begeleiden van individuele kinderen, delen kunnen zeker in hoekenwerk toegepast worden.

 

Vermits de studiedag over de ganse lagere school gaat, is hij minder geschikt voor klasleerkrachten die zich specifiek voor de klassikale situatie willen bijscholen. Differentiatie en kindgericht werken komt wel aan bod.

 

Deelnemers kunnen bij deze opleiding facultatief kiezen om een cd-rom aan te kopen waarop al het niet-commerciële materiaal staat dat bij de cursus hoort. Daarin wordt het materiaal beschikbaar gesteld dat binnen de logopediepraktijk van de lesgeefster op maat gemaakt werd voor de kinderen die daar komen. Je kan ook kiezen om de spellen die tijdens deze studiedag getoond worden, te downloaden.

 

De kostprijs voor de cd-rom of downloadbare versie is €25

Vrijdag 18/01/2019

Van 09.00u tot 15.00u

 

€110

 

Sint-Baafshuis

Biezekapelstraat 2

9000 Gent

Doelgroep

 

Hilde Heuninck