PAG-dag: "Handen vol hoop"

Inhoud

Praktisch

Docent

Inschrijven


- Vanaf 9 uur: onthaal met koffie en…

- 9.30 uur: in de voormiddag werken we onder begeleiding van Jean Agten met bijbelverhalen waarin "aanraken" en "aangeraakt worden" een rol spelen. We verwerken deze meteen met bruikbare werkvormen om met de kinderen te doen. Je krijgt ook bruikbaar materiaal mee om zelf mee aan de slag te gaan.

- 11.30 uur: we sluiten de voormiddag af met een bezinning en krijgen meteen ook de kans om de stille ruimte (en nadien de winkel) van Emmaüs te bezichtigen.

- Op de middag sluit Ludwig aan om samen onze boterhammen op te eten. Bij een glas willen we hem danken voor zijn inzet voor onze groep de voorbije jaren.

- 13.30 uur - 15.30 uur: in de namiddag gaan we op stap in Aalst en trekken naar het Stedelijk Museum van Aalst ’t Gasthuys. Het museum, dat dateert van 1243, bevindt zich in de oudste kern van de stad. Zeg "Aalst" en je gedachten gaan vermoedelijk naar priester Daens en zijn sociaal-politieke strijd, Een gids neemt ons mee om vanuit de figuur van priester Daens naar de actuele armoede in onze steden te kijken. Ook het gebouw biedt inspiratie voor ons thema "Handen vol hoop": 't Gasthuys verwijst naar het voormalige hospitaal dat op deze site gevestigd was. Het kloosterpand heeft een rijk verleden en bied je een unieke ervaring!

- Ten laatste om 16.00 uur sluiten we af. Wie wenst kan aansluitend mee op stap gaan in Aalst. We nemen een traditie van eerdere PAGdagen terug op en gaan nadien samen eten in Aalst. Ludwig gaat alvast mee. Voel je vrij om mee te gaan… iedereen is uitgenodigd! Laat thuis weten dat je wat later zal zijn.

Donderdag 19/03/2020

 

Van 09.00u tot 16.00u

 

 

€25

 

Huize Emmaüs

L. D’Haeseleerstraat 17

9300 Aalst

 

Doelgroep

 

 

 Luc Maes