Dag van het Grieks voor leerkrachten

woensdag 29 april 2020

Na het overdonderende succes van de Griekse dag in 2018, waaraan ook meer dan 1000 leerlingen deelnamen, is het tijd voor een nieuwe leerkrachteneditie.

 

Op woensdag 29 april verwelkomen we alle Vlaamse leerkrachten Grieks op een inspiratiedag in Gent. Dit is een gezamenlijk initiatief van de UGent, de KU Leuven en de pedagogische begeleidingsdiensten van het KOV en het GO!.

 

Niemand minder dan de befaamde Britse classica Edith Hall zal de dag openen met een lezing over de democratisering van het klassieke talenonderwijs vandaag en morgen.

 

Nadien kunnen de deelnemers twee werkwinkels kiezen uit een ruim aanbod dat alle graden van het onderwijs Grieks bestrijkt. Van nieuwe handboeken over Aristoteles-voor-jongeren tot een TeachMeet over creatieve werkvormen: er is voor elk wat wils. Ook leerkrachten Latijn zijn van harte welkom op deze dag. 

Programma

Vanaf 09.30 uur: onthaal met koffie

10.00 uur:  openingsreferaat: "Democratisering van het klassieke talenonderricht: verleden, heden en toekomst" door Mevr. Edith Hall, Department of Classics, King's College London

11.15 uur: werkwinkels reeks 1

12.30 uur: broodjesmaaltijd met soep

13.30 uur: werkwinkels reeks 2

14.45 uur: afsluiter met een drankje

Praktische informatie

De "Dag van het Grieks" zal plaatsvinden op woensdag 29 april 2020 in het Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2 te 9000 Gent.

 

Bijdrage: 110,00 EUR (broodjesmaaltijd met soep inbegrepen).