Dag van het Grieks

Woensdag 2 mei 2018

Met deze vierde Griekse dag willen we opnieuw de Vlaamse leraren Grieks uit alle netten bij elkaar brengen. Voor het eerst nodigen we op deze dag ook de leerlingen Grieks (van het tweede jaar van de eerste graad en van de tweede en de derde graad) uit. 

 

Naast een gezamenlijk slotmoment bieden we zowel aan de leraren als aan de leerlingen een ruime waaier van werkwinkels aan waarin gevarieerde thema’s rond de Griekse taal en cultuur aan bod komen. Via een quiz kunnen de leerlingen hun kennis van de Griekse taal en cultuur testen en gaan we op zoek naar "De slimste Griek van Vlaanderen". Aan deze quiz zijn mooie prijzen verbonden zoals citytrips naar Athene. Met dank aan onze vrijgevige sponsors!

  

Met deze gemeenschappelijke ontmoetingsdag voor leraren én leerlingen willen we het Grieks uitdrukkelijk in de kijker plaatsen en de vormende waarde en het blijvend belang ervan in het hedendaagse onderwijs beklemtonen. 

 

Deze dag kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen de pedagogische begeleiding klassieke talen, vzw VicOG - Nascholingsdienst PEDIC, KULeuven en UGent.

Met dank aan onze sponsors...

Programma

vanaf 08.45 uur: onthaal

10.00 uur: werkwinkels reeks 1 of quiz

11.10 uur: verplaatsing

11.35 uur: werkwinkels reeks 2 of quiz

12.45 uur: middagmaal en verplaatsing

14.00 uur: werkwinkels reeks 3 of quiz

15.10 uur: verplaatsing naar Sint-Bavohumaniora

15.30 uur: finale quiz en afsluitende gastspreker

16.15 uur: receptie en einde

Praktische informatie

De "Dag van het Grieks" zal plaatsvinden op woensdag 2 mei 2018.

 

Gezien de omvang van dit evenement (we verwachten 500 deelnemers) zal deze dag doorgaan op 3 verschillende locaties op wandelafstand van elkaar.

 

- Sint-Baafshuis, Biezekapelstraat 2 te 9000 Gent

- Sint-Bavohumaniora, Reep 4 te 9000 Gent

- Sint Lievenscollege, Zilverenberg 1 te 9000 Gent (opgelet, ingang via de groene poort in de Volmolenstraat)

 

Wij voorzien in het dagschema steeds voldoende tijd om de verplaatsing tussen verschillende locaties onder begeleiding van stewards te maken.

Elke deelnemer zal vooraf een e-mail ontvangen met meer informatie over de locatie waar zijn/haar dag begint.

 

Inschrijven kan door elke deelnemer afzonderlijk gedaan worden of door een beheerder per school die elke deelnemer van de school inschrijft. Hieronder kan je voor beide inschrijfmethodes een downloadbare handleiding terugvinden.

 

Zoals je in het programma hiernaast kan zien zijn er verspreid doorheen de dag 3 verschillende werkwinkelmomenten. Één van deze momenten zal voor elke deelnemer reeds ingenomen zijn door een deelname aan een quiz. De toewijzing van dit quizmoment per deelnemer (sessie 1, 2 of 3) zal vooraf gebeuren door de organisatie. Elke deelnemer zal daarover op de hoogte gebracht worden.

 

Bij elke inschrijving zullen dus geen 3 maar 2 werkwinkelkeuzes (en 2 reservekeuzes!) moeten opgegeven worden. 

 

Alle werkwinkels kan je inhoudelijk nalezen via de onderstaande knop “Overzicht en beschrijving van de werkwinkels”.

 

Voor leerkrachten die het aanbod van de werkwinkels in de klas wensen te bespreken en de 2 werkwinkelkeuzes (en 2 reservekeuzes!) van alle leerlingen wensen te inventariseren om nadien makkelijker als beheerder in te kunnen schrijven kan je onderstaand ook downloadbare overzichten met aanduiding doelgroepen (A3 en A4-formaat) en een inventarisatiesjabloon per klas terugvinden.

Gelieve duidelijk na te kijken voor welke doelgroep de werkwinkels bedoeld zijn (leerkrachten en/of leerlingen, graden, jaren, ...).

 

Om elke leerkracht en leerling voldoende tijd te geven om de werkwinkels inhoudelijk te verkennen en keuzes te maken zullen de inschrijvingen pas opengesteld worden op maandag 5 maart 2018 vanaf 12.00 uur.

  

Bijdrage:  80,00 EUR voor leraren en 15,00 EUR voor leerlingen.


Handleidingen en praktische documenten

Download
Account aanmaken en mezelf inschrijven
Handleiding inschrijven tool.pdf
Adobe Acrobat document 672.5 KB
Download
Overzicht alle werkwinkels A3-formaat (1 blz.)
A3 overzicht voor leerkrachten van alle
Adobe Acrobat document 228.2 KB
Download
Overzicht alle werkwinkels A4-formaat (2 blz.)
A4 overzicht voor leerkrachten van alle
Adobe Acrobat document 230.8 KB
Download
Als beheerder van de school andere leraren en leerlingen inschrijven
Indien je nog geen beheerder bent van je school gelieve ons dan te bellen op het nummer 09 225 37 34 of te mailen naar pedic@katholiekonderwijs.vlaanderen
Handleiding leraren inschrijven via scho
Adobe Acrobat document 628.1 KB
Download
Inventarisatieblad per klas.pdf
Adobe Acrobat document 187.5 KB