Wiskunde-leren evalueren in de 3de graad. What you test is what you get

Inhoud

Praktisch

Docent

Inschrijven


Tijdens een eerste deel analyseer je individueel of in kleine groep eigen materiaal. We vragen je daarvoor een recent examen mee te brengen met het leerplan waarover het examen test. 

In een tweede deel geven we een praktische input van allerhande soorten vragen die verschillende wiskundige vaardigheden testen. 

Daarna besteden we aandacht aan het verbeteren van testen. Je krijgt minstens een week vooraf een opgeloste test van één leerling. Je verbetert de test, geeft je resultaat in en brengt de verbetering mee naar de nascholing. In kleine groepen bespreek je gelijkenissen en verschillen in puntenverdeling en beoordeling.

Indien de tijd het toelaat geven we een input rond de thema's "huistaken" en "verschillende vormen van evaluatie". We ronden af met enkele tips en richtlijnen.

 

We richten ons in deze nascholing expliciet op het kwalitatiever vormgeven van de "klassieke" evaluatiemethodes zoals examens, toetsen en taken. Alternatieve evaluatiemethodes komen niet aan bod. Leraren kunnen hun evaluatiemethode evalueren op basis van aangereikte vragen en modellen uit de nascholing.

Vrijdag 08/02/2019

Van 13.00u tot 16.00u

 

 

 

€55

 

 

Sint-Baafshuis

Biezekapelstraat 2

9000 Gent

Doelgroep

 

Filip Moons

 

 

 

 

 

 

Gilberte Verbeeck